Jawatan Kosong di Petronas

Calon berkelayakan dan memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan untuk memohon mengisi kekosongan kerja yang diiklankan seperti di bawah:

  • Nama Majikan: Petroliam Nasional Berhad (PETRONAS)
  • Lokasi Kekosongan: Seluruh Malaysia
  • Tarikh Tutup Permohonan: Terbuka sepanjang tahun 2020

Maklumat Jawatan Kosong:

Sekiranya anda, seorang Warganegara Malaysia yang cukup syarat kelayakan dan berumur tidak kurang daripada 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan adalah dipelawa untuk memohon bagi mengisi kekosongan jawatan tetap atau kontrak yang diiklankan.

Jawatan kosong terkini yang diiklankan adalah seperti berikut:

1. INTERNSHIP
2. EXECUTIVE

Pengenalan

PETRONAS, kependekan dari Petroliam Nasional Berhad (National Petroleum Limited), adalah syarikat minyak dan gas Malaysia yang ditubuhkan pada tahun 1974. Dimiliki sepenuhnya oleh Kerajaan Malaysia, syarikat ini dimiliki oleh seluruh sumber minyak dan gas di Malaysia dan diberi kepercayaan dengan tanggungjawab mengembangkan dan menambah nilai sumber-sumber ini. PETRONAS berada di kedudukan antara syarikat terbesar Fortune Global 500 di dunia. Fortune meletakkan PETRONAS sebagai syarikat ke-158 terbesar di dunia pada tahun 2019.

Syarat Memohon dan Kelayakkan

Sekiranya anda, calon yang berkelayakan dengan Ijazah, Diploma, Sijil Tinggi Persekolahan (SPM, STPM, “A” Level, Pre-U) atau Kelayakan Professional yang diiktiraf adalah di pelawa untuk memohon mengisi kekosongan jawatan di atas. (Sila rujuk iklan dan syarat kelayakan di bawah terlebih dahulu)

Selain itu calon juga perlulah mempunyai ciri-ciri berikut:

  • Berperwatakan menarik
  • Berpengetahuan
  • Mempunyai ciri kepimpinan dan lain-lain 

Gaji

  • Gaji dengan pelbagai imbuhan menarik
  • Cuti Tahunan
  • Cuti Sakit dan lain-lain

Bagaimana cara memohon?

Permohonan kerja kosong baru di atas boleh dilakukan secara atas talian.

Klik  di bawah dan rujuk maklumat permohonan, syarat dan kelayakkan

Bagi permohonan kali pertama, pemohon perlu mendaftar terlebih dahulu sebelum membuat pengisian maklumat yang diperlukan dalam sistem.

Pemohon disarankan untuk mengemaskini maklumat-maklumat terkini yang diperlukan di dalam sistem ini. Calon yang disenaraikan pendek sahaja akan dipanggil temuduga.Sila teruskan ke pautan sini

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*