Connect with us

Jawatan Kosong Swasta

Jawatan Kosong di Samsung Malaysia Electronics

Published

on

Warganegara Malaysia yang berkelayakan dipelawa untuk memohon jawatan di Samsung Malaysia Electronics sebagaimana berikut:

1. Product Marketing Manager
2. Web Designer (Webmaster)
3. National Sales Manager(Air conditioning)
4. Marketing Assistant

Pengenalan

Samsung (Bahasa Korea: 삼성; Hanja: 三星; Pengucapan Korea: [samsʌŋ]; bermaksud “tiga bintang” dalam Bahasa Inggeris) adalah konglomerat multinasional Korea Selatan yang beribu pejabat di Samsung Town, Seoul.Ia merangkumi banyak perniagaan gabungan, kebanyakannya bersatu di bawah jenama Samsung, dan merupakan chaebol Korea Selatan (konglomerat perniagaan) terbesar.

Samsung ditubuhkan oleh Lee Byung-chul pada tahun 1938 sebagai syarikat perdagangan. Selama tiga dekad akan datang, kumpulan ini mempelbagaikan bidang termasuk pemprosesan makanan, tekstil, insurans, sekuriti, dan runcit. Samsung memasuki industri elektronik pada akhir 1960-an dan industri pembinaan dan pembuatan kapal pada pertengahan tahun 1970-an; kawasan-kawasan ini akan mendorong pertumbuhannya seterusnya. Berikutan kematian Lee pada tahun 1987, Samsung dipisahkan menjadi empat kumpulan perniagaan – Kumpulan Samsung, Kumpulan Shinsegae, Kumpulan CJ dan Kumpulan Hansol. Sejak tahun 1990, Samsung semakin globalisasi aktiviti dan elektroniknya; khususnya, telefon bimbit dan semikonduktornya telah menjadi sumber pendapatan terpenting. Sehingga 2017, Samsung mempunyai nilai jenama global ke-6 tertinggi.

Syarat Memohon dan Kelayakkan

  • Berumur tidak kurang 18 tahun pada tarikh tutup iklan.
  • .Harus mempunyai sekurang kurangnya sijil professional ,spm ,diploma atau ijazah dalam mana mana bidanG

Kelebihan dan Gaji

  • Caruman KWSP dan Socso
  • Cuti tahunan
  • Elaun tambahan

Makluman

Tawaran adalah dipelawa kepada Warganegara Malaysia yang berkelayakan untuk memohon bagi mengisi jawatan kosong .Calon yang berkelayakkan diminta untuk memohon jawatan dengan segera.Berikut adalah maklumat jawatan:

Lokasi : KL
Tarikh Tutup : 12 JUN 2020

Skop Kerja/Deskripsi Tugas

Sila rujuk iklan penuh yang diportal kerja di pautan bawah.

Bagaimana cara memohon?

Semua permohonan jawatan hendaklah dibuat melalui laman di pautan dibawah. Bagi permohonan kali pertama, pemohon perlu mendaftar terlebih dahulu sebelum membuat pengisian maklumat yang diperlukan dalam sistem.

Pemohon disarankan untuk mengemaskini maklumat-maklumat terkini yang diperlukan di dalam sistem ini. Calon yang disenarai pendek sahaja akan dipanggil temuduga.

Klik disini untuk terus ke laman tersebut


RESUME PERCUMA

Sebelum membuat permohonan, apa kata anda siapkan RESUME anda telebih dahulu. Taip resume di dalam kotak carian dibawah dan tekan simbol mangifier. Kami telah sediakan contoh resume terbaik untuk anda.


Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PALING TOP