Connect with us

Jawatan Kosong Swasta

Jawatan Kosong di Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia SKMM

Published

on

Jawatan Kosong di Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia SKMM 2020.Tawaran adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan untuk memohon bagi mengisi jawatan kosong di Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia SKMM sebagaimana berikut:
1. EXECUTIVE – INVESTIGATION
2. SENIOR EXECUTIVE – POLICY REVIEW AND INITIATIVES
3. EXECUTIVE – INFRASTRUCTURE COORDINATION

Pengenalan

Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (Singkatan: SKMM; Bahasa Melayu: Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia) adalah badan pengawalseliaan dan peranan utamanya adalah peraturan industri komunikasi dan multimedia berdasarkan kuasa yang diperuntukkan dalam Akta Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia 1998, Akta Komunikasi dan Multimedia 1998, dan Akta Perdagangan Strategik 2010. Berdasarkan Undang-Undang ini, peranannya juga adalah untuk melaksanakan dan mempromosikan objektif kebijakan nasional Pemerintah untuk sektor komunikasi dan multimedia. SKMM juga ditugaskan untuk mengawasi kerangka peraturan baru untuk industri telekomunikasi dan penyiaran dan aktiviti dalam talian. Pada tahun 2001, peranan MCMC diperluas untuk merangkumi pengawasan sektor perkhidmatan pos menurut Akta Perkhidmatan Pos 1991 dan pelesenan Pihak Berkuasa Pensijilan di bawah Akta Tandatangan Digital 1997.

Pada 1 Jun 2014, suruhanjaya itu menurunkan singkatan Bahasa Melayu, SKMM dari nama korporatnya sementara MCMC singkatan Bahasa Inggerisnya masih digunakan.

Syarat Memohon dan Kelayakkan

  1. Berumur tidak kurang 18 tahun pada tarikh tutup iklan.
  2. Harus mempunyai sekurang kurangnya sijil professional ,spm ,diploma atau ijazah dalam mana mana bidang

Kelebihan dan Gaji

  • Caruman KWSP dan Socso
  • Cuti tahunan
  • Elaun tambahan

Makluman :

Semua permohonan jawatan hendaklah dibuat melalui laman di pautan dibawah. Bagi permohonan kali pertama, pemohon perlu mendaftar terlebih dahulu sebelum membuat pengisian maklumat yang diperlukan dalam sistem.

Pemohon disarankan untuk mengemaskini maklumat-maklumat terkini yang diperlukan di dalam sistem ini. Calon yang disenarai pendek sahaja akan dipanggil temuduga.

Lokasi : Selangor

Tarikh Tutup : 29 MEI 2020

Sila klik disini untuk terus laman web untuk memohon.


RESUME PERCUMA

Sebelum membuat permohonan, apa kata anda siapkan RESUME anda telebih dahulu. Taip resume di dalam kotak carian dibawah dan tekan simbol mangifier. Kami telah sediakan contoh resume terbaik untuk anda.


Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PALING TOP