Connect with us

Jawatan Kosong GLC

Jawatan Kosong Jabatan Pengangkutan Jalan

Published

on

jawatan kosong Jabatan Pengangkutan Jalan

Sukacita dimaklumkan bahawa Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) telah membuat hebahan tentang permohonan jawatan kosong Jabatan Pengangkutan Jalan dalam pelbagai bidang tugas yang akan diberitahu dibawah. Dengan ini, bagi yang masih mencari kerja dan mempunyai kelayakan yang akan diterangkan dibawah bolehlah untuk memohon melalui pautan yang disediakan. Jawatan.org menjadi laman web yang akan membantu untuk menyampaikan hebahan mengikut syarat yang telah ditetapkan berkenaan jawatan seperti yang terdapat dalam hebahan tersebut. Maklumat yang disediakan adalah tepat mengikut tarikh maklumat hebahan keluar hingga ke maklumat jawatan kosong tersebut ditutup.

Untuk memohon pastikan anda rujuk syarat pengambilan permohonan jawatan kosong Jabatan Pengangkutan Jalan, bidang tugas jawatan dan lokasi kekosongan jawatan terlebih dahulu. Kekosongan di bawah diterbitkan hanya untuk memudahkan permohonan anda.

Calon berkelayakan dan memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan untuk memohon mengisi kekosongan kerja yang diiklankan seperti di bawah:

Nama Majikan: Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ)
Lokasi Kekosongan: Seluruh Malaysia
Tarikh Tutup Permohonan: TERBUKA

Jawatan Yang Di Tawarkan Untuk Jawatan Kosong Jabatan Pengangkutan Jalan

1. Pemeriksa Kereta Motor AB19
2. Pembantu Penguat Kuasa Gred KP19
3. Penolong Pegawai Penguatkuasa Gred KP29
4. Pegawai Penguatkuasa Gred KP41

Syarat Kelayakan Untuk Jawatan Kosong Jabatan Pengangkutan Jalan

a) Warganegara Malaysia;
(b) Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan;
(c) (i) Ijazah Sarjana Muda Sains Kepujian dalam bidang berkaitan yang
diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau
kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya

Syarat Kelayakan Bahasa Melayu

Calon bagi lantikan permohonan jawatan kosong MP Kajang ini hendaklah Lulus dalam Bahasa Malaysia / Bahasa Melayu(termasuk ujian lisan) pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.

Contoh resume terbaik – sila klik sini jika tidak mempunyai resume yang lengkap.

Kriteria Yang Diperlukan

  • Berdaya saing, cergas, berfikiran strategik, mempunyai minda analitikal, berupaya memacu keberhasilan, inovatif, kreatif dan fleksibel
  • Mempunyai semangat kerja berpasukan yang jitu serta berkemahiran tinggi dalam komunikasi melalui Bahasa Malaysia dan Bahasa Inggeris.

Cara Memohon

Permohonan untuk jawatan diatas dibuka sepanjang tahun. Semua permohonan jawatan hendaklah dibuat melalui sistem Online SPA melalui pautan dibawah. Bagi permohonan kali pertama, pemohon perlu mendaftar terlebih dahulu sebelum membuat pengisian maklumat yang diperlukan dalam sistem.

Sila lihat pautan : 
Pemeriksa Kereta Motor AB19
Pembantu Penguat Kuasa Gred KP19
Penolong Pegawai Penguatkuasa Gred KP29
Pegawai Penguatkuasa Gred KP41

Panduan : Cara Memohon Di Laman SPA

Pemohon disarankan untuk mengemaskini maklumat-maklumat terkini yang diperlukan di dalam sistem ini. Calon yang disenarai pendek sahaja akan dipanggil temuduga.


RESUME PERCUMA

Sebelum membuat permohonan, apa kata anda siapkan RESUME anda telebih dahulu. Taip resume di dalam kotak carian dibawah dan tekan simbol mangifier. Kami telah sediakan contoh resume terbaik untuk anda.


Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PALING TOP