Jawatan Kosong KKM

Warganegara Malaysia yang berkelayakan dipelawa untuk memohon jawatan terbuka Pembantu Kesihatan Awam U19 di Kementerian Kesihatan Malaysia KKM sebagaimana berikut:

1. Pembantu Kesihatan Awam U19

Kementerian Kesihatan (Bahasa Melayu: Kementerian Kesihatan), disingkat KKM, adalah kementerian Pemerintah Malaysia yang bertanggungjawab untuk sistem kesihatan: tingkah laku kesihatan, barah, kesihatan awam, pengurusan kesihatan, penyelidikan perubatan, penyelidikan sistem kesihatan, perubatan pernafasan , promosi kesihatan, pelancongan kesihatan, alat perubatan, pengumpulan darah, kawalan kusta, penyelidikan klinikal, perawatan kesihatan, perawatan gigi, institusi kesihatan, makmal, farmasi, keselamatan pesakit.

Menteri Kesihatan menguruskan fungsi menteri melalui Kementerian Kesihatan dan pelbagai agensi kerajaan yang lain. Menteri Kesihatan sekarang, yang dilantik pada 10 Mac 2020, adalah Dato ’Sri Dr. Adham bin Baba, dibantu oleh dua timbalan menteri, Datuk Dr Noor Azmi Ghazali (Timbalan Menteri I) dan Datuk Aaron Ago Dagang (Timbalan Menteri II).

Ibu pejabatnya terletak di Putrajaya.

Syarat Lantikan

1. Warganegara Malaysia;
2. Sijil Pelajaran Malaysia SPM atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.

Jadual Gaji

Gaji Minimum : RM1,360.00
Gaji Maksimum : RM4,052.00
Kenaikan Tahunan : RM100.00

Pemohon digalakkan untuk mengemaskini maklumat-maklumat terkini yang diperlukan di dalam portal sistem Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) . Calon yang disenarai pendek sahaja akan dipanggil temuduga.

Lokasi : 
TERBUKA SELURUH NEGARA
Tarikh Tutup : TERBUKA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*