Jawatan Kosong LHDN 2020

Jawatan Kosong LHDN 2020
Jawatan Kosong LHDN 2020

Sukacita dimaklumkan bahawa Lembanga Hasil Dalam Negeri (LHDN) Selangor telah membuat hebahan tentang permohonan jawatan kosong LHDN 2020 dalam pelbagai bidang tugas yang akan diberitahu dibawah. Dengan ini, bagi yang masih mencari kerja dan mempunyai kelayakan yang akan diterangkan dibawah bolehlah untuk memohon melalui pautan yang disediakan. Jawatan.org menjadi laman web yang akan membantu untuk menyampaikan hebahan mengikut syarat yang telah ditetapkan berkenaan jawatan seperti yang terdapat dalam hebahan tersebut. Maklumat yang disediakan adalah tepat mengikut tarikh maklumat hebahan keluar hingga ke maklumat jawatan kosong tersebut ditutup.

Untuk memohon pastikan anda rujuk syarat pengambilan permohonan jawatan kosong LHDN 2020, bidang tugas jawatan dan lokasi kekosongan jawatan terlebih dahulu. Kekosongan di bawah diterbitkan hanya untuk memudahkan permohonan anda.

Calon berkelayakan dan memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan untuk memohon mengisi kekosongan kerja yang diiklankan seperti di bawah:

Nama Majikan: Lembanga Hasil Dalam Negeri
Lokasi Kekosongan: Seluruh Malaysia
Tarikh Tutup Permohonan: 16 Oktober 2020

Jawatan Yang Di Tawarkan Untuk Jawatan Kosong LHDN

PEGAWAI EKSEKUTIF (PENAKSIRAN) GRED 41

Syarat Kelayakan Untuk Jawatan Kosong LHDN

a) Warganegara Malaysia;
(b) Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan;
(c) (i) Ijazah Sarjana Muda Sains Kepujian dalam bidang berkaitan yang
diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau
kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.

Syarat Kelayakan Bahasa Melayu

Calon bagi lantikan permohonan jawatan kosong MP Kajang ini hendaklah Lulus dalam Bahasa Malaysia / Bahasa Melayu(termasuk ujian lisan) pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.

Contoh resume terbaik – sila klik sini jika tidak mempunyai resume yang lengkap.

Kriteria Yang Diperlukan

  • Berdaya saing, cergas, berfikiran strategik, mempunyai minda analitikal, berupaya memacu keberhasilan, inovatif, kreatif dan fleksibel
  • Mempunyai semangat kerja berpasukan yang jitu serta berkemahiran tinggi dalam komunikasi melalui Bahasa Malaysia dan Bahasa Inggeris.

Cara Memohon

1) SEMUA PEMOHON LUAR DAN DALAM LHDNM TERMASUK KONTRAK BULANAN DAN HARIAN YANG TELAH MEMOHON JAWATAN INI PADA IKLAN TERDAHULU BERTARIKH 5 OGOS 2019 TIDAK PERLU LAGI MEMOHON PADA KALI INI KERANA MAKLUMAT BERKENAAN MASIH SAH DIGUNAKAN.

2) Permohonan tidak perlu dicetak / dipos ke LHDNM.

3) Permohonan daripada calon luar, pegawai LHDNM bertaraf Kontrak Bergaji Harian hendaklah dibuat melalui sistem yang boleh dicapai melalui URL: KLIK SINI UNTUK MEMOHON.

4) Permohonan daripada calon yang merupakan pegawai LHDNM bertaraf Tetap dan Kontrak Bergaji Bulanan hendaklah dibuat melalui sistem yang boleh dicapai melalui URL: https://spi.hasil.gov.my/. Pemohon hendaklah memastikan semua maklumat di Sistem Pengurusan Insan (SPI) adalah tepat dan terkini sebelum permohonan dibuat.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*