Connect with us

Jawatan Kosong Kerajaan

Jawatan Kosong Suruhanjaya Persaingan Malaysia MyCC

Published

on

Jawatan Kosong Suruhanjaya Persaingan Malaysia MyCC | Kepada seluruh warganegara malaysia yang sedang mencari jawatan kosong berminat dan berkelayakan untuk mengisi kekosongan jawatan yang ditawarkan di Suruhanjaya Persaingan Malaysia MyCC anda diperlawa untuk membuat permohonan sekarang kerja kosong seperti berikut:-

Tentang Majikan

Suruhanjaya Persaingan Malaysia MyCC adalah satu badan bebas yang ditubuhkan dibawah akta Suruhanjaya Persaingan 2010 untuk menguatkuasakan Akta Persaingan 2010.

Suruhanjaya Persaingan Malaysia MyCC memainkan peranan utamanya untuk melindungi proses persaingan bagi kepentingan perniagaan, pengguna dan ekonomi.

Fungsi Utama Suruhanjaya Persaingan Malaysia

  1. Mengeluarkan garis-garis panduan berhubungan pelaksanaan dan penguatkuasaan undang-udnagn persaingan.
  2. Menyokong dan bertidak dalam hal yang berkaitan dengan persaingan.
  3. Menjalankan kajian am didalam pelbagai sektor-sektor ekonomi berkaitan dengan persaingan ekonomi di malaysia.
  4. Berkongsi panduan dan tips faedah persaingan kepada pengguna dan ekonomi malaysia

Jawatan Kosong Suruhanjaya Persaingan Malaysia MyCC

  1. Senarai jawatan terkini di Suruhanjaya Persaingan Malaysia

Lain-lain jawatan kosong terkini anda boleh mohon disini

Syarat asas permohonan jawatan

  • Calon hendaklah warganegara malaysia berusia tidak kurang daripada 18 tahun pada tarikh tutup permohonan jawatan.
  • Berkelayakan dan melepasi syarat-syarat pelantikan bagi setiap jawatan yang hendak dipohon anda boleh rujuk pada pautan yang kami telah sediakan dibawah untuk maklumat lanjut.

Cara membuat permohonan jawatan

  • Semua permohonan jawatan hendaklah dibuat dengan menggunakan Borang Permohonan yang telah disediakan oleh pihak Suruhanjaya Persaingan Malaysia yang kami telah berikan pautannya dibawah.
  • Sila pastikan anda membaca syarat-syarat yang telah sediakan dengan teliti serta mengikuti segala arahan yang telah diberikan bagi memastikan permohonan anda diterima dan dinilai sebaiknya oleh majikan.

Syarat Penuh pelantikan jawatan

P/s: Semua jawatan yang ditawarkan akan dikemaskini dari masa ke masa oleh pihak Suruhanjaya Persaingan Malaysia dan setiap permohonan kadang kala mempunyai cara permohonan yang berbeza jadi pastikana anda membaca dengan teliti segala syarat-syarat yang ditetapkan sebelum membuat sebarang permohonan jawatan.


RESUME PERCUMA

Sebelum membuat permohonan, apa kata anda siapkan RESUME anda telebih dahulu. Taip resume di dalam kotak carian dibawah dan tekan simbol mangifier. Kami telah sediakan contoh resume terbaik untuk anda.


Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PALING TOP