Connect with us

Jawatan Kosong Kerajaan

Jawatan Kosong Terkini Pensyarah USM

Published

on

Jawatan Kosong Terkini Pensyarah USM

Jawatan Kosong Terkini Pensyarah USM | Untuk mendapatkan kredit untuk semua kekosongan bas yang ada dan layak menerima jawatan bertauliah dari Universiti Sains Malaysia (USM), anda mesti memohon dengan membuka jawatan kosong:

Maklumat Majikan

Universiti Sains Malaysia telah ditubuhkan pada tahun 1969 dan merupakan universiti kedua tertua di Malaysia. Sebelum Akta Universiti dikuatkuasakan pada 4 Oktober 1971, Universiti Sains Malaysia dikenali sebagai Universiti Pulau Pinang.

Universiti Sains malaysia juga merupakan salah satu daripada empat Institusi Pengajian Tinggi yang diiktiraf sebagai Universiti Berintensifkan  Penyelidikan oleh Kementerian Pendidikan Tinggi,  USM turut menawarkan peluang pendidikan dan penyelidikan kepada pelajar dan staf.  Satu daripada elemen utama dalam pembangunan kecemerlangan akademik di USM adalah penubuhan pusat dan unit penyelidikan. 

Hal ini selaras dengan hakikat bahawa universiti  sememangnya sedar akan keperluan bidang penyelidikan dan pendidikan yang harus sentiasa terbuka terhadap permintaan masyarakat. Melalui penubuhan pusat dan unit ini, akan membuka  peluang yang lebih baik ke arah penyepaduan dan pembentukan jaringan.

Jawatan Kosong Pensyarah USM

  1. Pensyarah Universiti (Lantikan Kontrak)

Syarat asas permohonan jawatan

  • Calon hendaklah warganegara malaysia berusia tidak kurang daripada 18 tahun pada tarikh tutup permohonan jawatan.
  • Mempunyai sekurang-kurangnya Ijazah Sarjana muda didalam bidang-bidang yang telah ditetapkan
  • Berkelayakan dan melepasi syarat-syarat pelantikan lain yang telah ditetapkan anda boleh rujuk pada lampiran yang kami telah berikan maklumat penuh di pautan dibawah.

Cara memohon jawatan

Semua permohonan hendaklah dibuat secara rasmi dengan surat iringan butiran jaya diri (CV) bersertakan salinan sijil akademik, sijil profesional yang berkaitan serta bukti penerbitan perlu dimajukan secara “softcopy” dalam bentuk “single PDF” kepada:

Dekan
Pusat Pengajian Perumahan, Bangunan dan Perancangan
Universiti Sains Malaysia
11800 Pulau Pinang
Emel: dean_hbp@usm.my

Hanya mereka yang berkelayakan dan melepasi syarat-syarat yang telah ditetapkan akan diproses.

Syarat Penuh Permohonanan


RESUME PERCUMA

Sebelum membuat permohonan, apa kata anda siapkan RESUME anda telebih dahulu. Taip resume di dalam kotak carian dibawah dan tekan simbol mangifier. Kami telah sediakan contoh resume terbaik untuk anda.


Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PALING TOP