Jawatan Kosong Terkini Toshiba Logistics Malaysia Sdn Bhd.

0 45

Warganegara Malaysia yang berkelayakan dipelawa untuk memohon jawatan di sebagaimana berikut:

  1. FINANCE ASSISTANT

Pengenalan

Toshiba Corporation (株式会社 東芝, Kabushiki gaisha Tōshiba, Bahasa Inggeris: / təˈʃiːbə, tɒ-, toʊ – / [2]) adalah konglomerat multinasional Jepun yang beribu pejabat di Minato, Tokyo. Produk dan perkhidmatannya yang pelbagai merangkumi peralatan dan sistem teknologi maklumat dan komunikasi, komponen dan bahan elektronik, sistem tenaga, sistem infrastruktur perindustrian dan sosial, elektronik pengguna, peralatan rumah tangga, peralatan perubatan, peralatan pejabat, serta pencahayaan dan logistik.

Toshiba ditubuhkan pada tahun 1939 sebagai Tokyo Shibaura Denki K.K. (Tokyo Shibaura Electric Co., Ltd) melalui penggabungan Shibaura Seisaku-sho (ditubuhkan pada tahun 1875) dan Tokyo Denki (ditubuhkan pada tahun 1890). Nama syarikat itu secara rasmi diubah menjadi Toshiba Corporation pada tahun 1978.

Ia disenaraikan di Bursa Saham Tokyo, di mana ia merupakan penyusun indeks Nikkei 225 dan TOPIX (meninggalkan keduanya pada bulan Ogos 2018), Bursa Saham Nagoya, dan Bursa Saham London. Toshiba adalah pengeluar semikonduktor terbesar kesembilan di dunia. Pada tahun 2017, Toshiba memfailkan hasil suku tahunan yang tidak diaudit kerana ketidakpastian di Westinghouse, yang telah mengajukan perlindungan kebangkrutan Bab 11. Toshiba menyatakan bahawa “keraguan besar mengenai kemampuan syarikat untuk terus berlanjutan kerana wujud masalah”.

Toshiba disusun dalam empat kumpulan: Kumpulan Produk Digital, Kumpulan Peranti Elektronik, Kumpulan Peralatan Rumah Tangga dan Kumpulan Infrastruktur Sosial. Pada tahun 2016, syarikat perkakas elektrik China Midea Group membeli 80.1% kepentingan dalam Kumpulan Peralatan Rumah Toshiba.

Syarat Memohon dan Kelayakkan

  • Berumur tidak kurang 18 tahun pada tarikh tutup iklan
  • Sekiranya anda, calon yang berkelayakan dengan Ijazah, Diploma, Sijil Tinggi Persekolahan (SPM, STPM, “A” Level, Pre-U) atau Kelayakan Professional yang diiktiraf adalah di pelawa untuk memohon mengisi kekosongan jawatan di atas.Sila rujuk iklan untuk maklumat penuh.

Kelebihan dan Gaji

  • Caruman KWSP dan Socso
  • Cuti tahunan
  • Elaun tambahan

Informasi Penting   

  • Nama Majikan: Toshiba Logistic Malaysia
  • Lokasi Jawatan: Pulau Pinang
  • Tarikh Tutup Permohonan: 21 Julai 2020

Bagaimana cara memohon?

Permohonan kerja kosong baru di atas boleh dilakukan secara online. Sila ikut arahan seperti di bawah.

Bagi permohonan kali pertama, pemohon perlu mendaftar terlebih dahulu sebelum membuat pengisian maklumat yang diperlukan dalam sistem.

Pemohon disarankan untuk mengemaskini maklumat-maklumat terkini yang diperlukan di dalam sistem ini. Calon yang disenaraikan pendek sahaja akan dipanggil temuduga.

Sila terus ke laman web ini untuk memohon

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.