Connect with us

Jawatan Kosong Kerajaan

Jawatan Kosong UKM

Published

on

Sukacita dimaklumkan bahawa Universiti Kebangsaan Malaysia telah membuat hebahan tentang jawatan kosong UKM dalam pelbagai bidang tugas yang akan diberitahu dibawah. Dengan ini, bagi yang masih mencari kerja dan mempunyai kelayakan yang akan diterangkan dibawah bolehlah untuk memohon melalui pautan yang disediakan. Jawatan.org menjadi laman web yang akan membantu untuk menyampaikan hebahan mengikut syarat yang telah ditetapkan berkenaan jawatan seperti yang terdapat dalam hebahan tersebut. Maklumat yang disediakan adalah tepat mengikut tarikh maklumat hebahan keluar hingga ke maklumat jawatan kosong tersebut ditutup.

Untuk memohon pastikan anda rujuk syarat pengambilan jawatan kosong UKM, bidang tugas jawatan dan lokasi kekosongan jawatan terlebih dahulu. Kekosongan di bawah diterbitkan hanya untuk memudahkan permohonan anda.
Calon berkelayakan dan memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan untuk memohon mengisi kekosongan kerja yang diiklankan seperti di bawah:

Nama Majikan: Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM)
Lokasi Kekosongan: Selangor
Tarikh Tutup Permohonan: 12 Oktober 2020

JAWATAN YANG DITAWARKAN

  1. Pembantu Perawatan Kesihatan – Gred U11
  2. Pembantu Tadbir (Kewangan) -Gred W19

SYARAT KELAYAKAN JAWATAN KOSONG UKM

a) Warganegara Malaysia; 

b) Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan serta Kepujian dalam subjek Matematik, Perdagangan atau Prinsip Perakaunan pada peringkat peperiksaan tersebut.

atau;

c)   Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan serta Sijil Perdagangan Malaysia peringkat Pertengahan (Simpan Kira-kira) atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.

d)   Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan serta Sijil Kemahiran Malaysia Tahap 2 dalam bidang berkaitan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.

        atau;

e)   Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan serta Sijil Perdagangan Malaysia peringkat Tertinggi (Perakaunan) atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya. 

      atau;

f)    Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan serta Sijil Kemahiran Malaysia Tahap 3 dalam bidang berkaitan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.

SYARAT KELAYAKAN BAHASA MELAYU

Calon bagi lantikan jawatan kosong UKM ini hendaklah Lulus dalam Bahasa Malaysia / Bahasa Melayu(termasuk ujian lisan) pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.

Contoh resume terbaik – sila klik sini jika tidak mempunyai resume yang lengkap.

SYARAT UMUR

1. Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan.

2. Pegawai sedang berkhidmat hendaklah berumur kurang daripada:

 i.            54 tahun bagi persaraan paksa 55 atau 56 tahun.

 ii.           56 tahun bagi persaraan paksa 58 tahun

 iii.         58 tahun bagi persaraan paksa 60 tahun

CARA MEMOHON

1.  Permohonan melalui Sistem Pengurusan Permohonan Jawatan (SPPJ)    iaitu ; -> KLIK SINI UNTUK MEMOHON <-

2. Hanya calon yang disenarai pendek sahaja akan dipanggil untuk temuduga. Pemohon yang tidak menerima apa-apa jawapan dalam tempoh 4 bulan dari tarikh tutup iklan adalah dianggap tidak berjaya.

3. Permohonan yang tidak lengkap tidak akan diproses.

 Tarikh Buka Iklan    :        29 September 2020 (Selasa)

Tarikh Tutup Iklan    :        12 Oktober 2020 (Isnin)
Tarikh Tutup Permohonan : 12 Oktober 2020


RESUME PERCUMA

Sebelum membuat permohonan, apa kata anda siapkan RESUME anda telebih dahulu. Taip resume di dalam kotak carian dibawah dan tekan simbol mangifier. Kami telah sediakan contoh resume terbaik untuk anda.


Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PALING TOP