Jawatan Kosong Universiti Teknologi Mara

0 26

UITM ada menawarkan jawatan kosong bagi sesiapa yang layak dan mahu memohon. Mungkin jawatan ini sesuai buat anda yang mahu bekerjaya di Calon berkelayakan dan memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan untuk memohon mengisi kekosongan kerja yang diiklankan seperti di bawah:

 • Nama Majikan: UITM
 • Lokasi Kekosongan: Seluruh Malaysia
 • Tarikh Tutup Permohonan: 27 Mei 2020

Perihal UITM

Universiti Teknologi MARA (UiTM ) adalah universiti awam yang berpusat terutamanya di Shah Alam, Malaysia yang hanya menerima Bumiputera. Ditubuhkan pada tahun 1956 sebagai Pusat Latihan RIDA (Rural and Industrial Development Authority) (Bahasa Melayu: Dewan Latihan RIDA), ia dibuka kepada kira-kira 50 pelajar dengan fokus untuk membantu orang Melayu luar bandar. Sejak masa itu, ia telah berkembang menjadi institusi pendidikan tinggi terbesar di Malaysia oleh infrastruktur fizikal, organisasi staf (akademik dan bukan akademik), dan pendaftaran pelajar.

Universiti ini terdiri daripada satu kampus utama dan 34 kampus negeri. Dengan 17,488 staf akademik dan bukan akademik, UiTM menawarkan lebih daripada 500 program dari peringkat asas hingga peringkat pascasiswazah. Ia menempatkan sekitar 170,514 pelajar bumiputera dan antarabangsa, dalam mod sepenuh masa dan separuh masa. Pengajaran dijalankan sepenuhnya dalam Bahasa Inggeris.

Objektif UITM

 1. Untuk memberi peluang maksimum kepada bumiputera untuk mengikuti program pengajian yang diiktiraf secara profesional dalam sains, teknologi, industri, perniagaan, kesenian dan kemanusiaan.
 2. Untuk menyediakan program pengajian yang berkualiti dan inovatif yang berkaitan dengan keperluan pasaran semasa dan tuntutan pelanggan, dan sejajar dengan dasar pembangunan negara.
 3. Untuk mewujudkan program pembangunan sumber manusia sebagai alat untuk asimilasi sistem nilai dalam masyarakat universiti.
 4. Memastikan graduan UiTM bersedia untuk menyertai pasukan tempatan serta tenaga kerja global.
 5. Mewujudkan UiTM sebagai pusat kecemerlangan yang bertanggungjawab untuk pengurusan sumber manusia, kewangan dan aset yang berkesan dan cekap untuk mencapai matlamat pendidikannya, sambil memainkan peranannya sebagai pemangkin pembangunan komuniti.

Maklumat Jawatan

Universiti Teknologi MARA membuka peluang pekerjaan untuk warganegara Malaysia. UiTM membuka kerja kosong untuk mengisi kekosongan dalam bahagian:

1. Pensyarah DM45/DM51/DM53, Profesor Khas C

2. Penolong Jurutera (Automatif) JA29

3. Penolong Pegawai Farmasi U29

4. Penolong Eksekutif N29

5. Kerani N19

6. Pembantu Kesatria S19

7. Pemandu H11

4. Pengawal Keselamatan KP11

Syarat Memohon dan Kelayakkan

 1. Berumur tidak kurang 18 tahun pada tarikh tutup iklan.
 2. Harus mempunyai sekurang kurangnya sijil professional ,spm ,diploma atau ijazah dalam mana mana bidang

Kelebihan

 • Caruman KWSP dan Socso
 • Cuti tahunan

Cara Memohon di Jawatan Kosong Universiti Teknologi Mara

Permohonan kerja kosong hendaklah dibuat secara online

Terus pergi ke laman web UiTM Cawangan Pahang di sini.

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.