Liga Super Malysia 2020, Kedudukan dalam Liga

0 30

Liga Super Malysia 2020, Kedudukan dalam Liga | Liga super terpaksa dihentikan sementara kerana negara dan dunia mengalami wabak Covid-19. Persoalannya bilakah akan disambung liga siper 2020? Adakah akan dihentikan atau disambung semula. Persoalan yang masih bermain di minda pemain,pengurusan, kejurulatihan, media dan peminat bolasepak di malaysia.

artikal berkaitan: PROTON X50 Bakal Gegar Pasaran Malaysia

Liga Super Malaysia adalah liga bolasepak utama di Malaysia yang menjadi rebutan negeri-negeri dan kelab-kelabyang status hebat dan bintang di Malaysia. Liga nombor satu dan paling popular di negara ini yang terdiri dari 12 pasukan terbaik di Malaysia akan berentap merebut Gelaran Juara Liga Super.

Apa yang menjadi pertanyaan sekarang bilakah liga akan disambung?

JADUAL LIGA SUPER AKAN DIKAJI SEMULA PADA BULAN JUN

Dikatakan jadual liga Super Malaysia Liga Malaysia dan Piala-piala lain akan dikaji semula dan akan dititk beratkan dari segi banyak perkara.

Menurut pihak berwajib akan memantau situasi semasa pasal isu wabak COVID-19 dan akan mengemukakan permohonan semula mengenai perancangan jadual Liga Malaysia 2020 berdasarkan arahan terbaharu MKN, KKM dan KBS pada Jun nanti.

Kita berharap liga bolasepak di Malaysia akan disambung kerana Sukan utama yang dapat merapatkan silaturahim adalah Bolasepak.

Bagi pihak MFL akan menitikberatkan soal keselamatan untuk semua pihak yang terlibat dengan SOP perlawanan lebih ketat dan terliti untuk mengikut saranan MKN, KKM dan KBS andai Liga Malaysia musim 2020 dapat diteruskan serta disambung seperti biasa.

Dikatakan MFL bersedia untuk berkerjasama dengan pelbagai pihak bagi kebaikkan semua.

Disini kami sertakan sendikit jadual kedudukan liga super 2020 semasa dan sebelum dihentikan kerana wabak covid-19.

Kedudukan liga super malaysia 2020

Marilah kita sama-sama doakan wabak covid-19 akan berhenti dan kita kembali seperti biasa termasuklah Liga Super Malaysia 2020.

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.