Connect with us

Uncategorized

PROTON X50 Bakal Gegar Pasaran Malaysia

Published

on

PROTON X50 Bakal Gegar Pasaran Malaysia

PROTON X50 Bakal Gegar Pasaran Malaysia | Proton mengorak langkah dengan bijak dengan Proton Holdings Bhd (Proton) dan Zhejiang Geely Holding Group (Geely) membuat perjanjian dan Geely telah membeli beberapa saham. Nampaknya Proton mengambil keputusan untuk melancarkan SUV di segmen B iaitu X50. Apa yang menarik dengan X50? Satu persoalan tentang X50 tidak lama lagi.

PROTON X50 Bakal Gegar Pasaran Malaysia

Sebelum ini Proton telah melancarkan model Proton X70 yang mendapat sambutan begitu hangat di Malaysia.

Dengan kehadiran Proton X50 SUV dalam segmen B akan bersaing dengan kategori SUV segmen B yang ada di pasaran Malaysia. Memang akan nampak rancak kerana Proton X50 yang akan datang di pasaran tempatan akan membuat pembeli akan tidak sabar menggunakan kerana bentuk, warna gaya, teknologi dan lain-lain yang begitu mengujakan.

Kehadiran Proton X50 akan menjadi pelancaran kedua terbesar Proton bagi tahun 2020, selepas model X70 CKD yang dihasilkan di Tanjung Malim sebelum ini.

Berbeza pula dengan model X70, Proton X50 mempunyai rekabentuk yang lebih kecil kompek dan mendapat versi pemasangan tempatan. Menarikkan kita tunggu pelancaran di sini pasti akan mendapat sambutan yang hangat.

Pengetahuan pembaca, kilang Proton di Tanjung Malim akan menjadi satu-satunya kilang yang berhasil menghasilkan SUV SX11 dalam versi pemanduan sebelah kanan. Hebatkan.

Manakala bagi kilang di China pula masih kekal lagi menghasilkan model pemanduan sebelah kiri Geely Binyue dan juga model pasaran Filipina Geely Coolray.

Geely telah melancarkan Geely Coolray iaitu X50 di pasaran Filipina dengan harga permulaan tak salah kami dari RM78,000 untuk varian paling bawah dan pertengahan modal dalm RM87,000 dan varian paling premium dalam harga RM96,000.

Kalau ditawarkan harga yang sama di pasaran tempatan memang berbaloi dan memang persaingnya akan tergugat dengan harga yang ditawarkan. Sangat berbaloi jika dilihat rekabentuk, variannya dan teknologi yang ditawarkan dalam X50 ini.

Bagi spekfikasi kita akan update selepas Proton mengumumkan pelancaran Model Proton X50. Kita akan kongsikan berita yang sahih dan tepat kepada anda.

Proton X50 SUV akan jadi pilihan oleh rakyat Malaysia akan datang. Jom kita lihat beberapa foto terbaik.

PROTON X50 Bakal Gegar Pasaran Malaysia
PROTON X50 Bakal Gegar Pasaran Malaysia
PROTON X50 Bakal Gegar Pasaran Malaysia
PROTON X50 Bakal Gegar Pasaran Malaysia
PROTON X50 Bakal Gegar Pasaran Malaysia

Semoga perkongsian Proton X50 dapat membuka mata dan memberi pilihan kepada peminat SUV.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PALING TOP