Tips: Cara Buat Cendol Aiskrim Gula Melaka 3 Bahan Je. Modal Dalam RM15 jer

Kalau dulu masa PKP 1.0 Dalgona coffee menjadi viral, kini aiskrim keluaran Nestle perasa gula Melaka nampaknya menjadi buruan ramai dalam tempoh PKP 2.0. Sekarang kita dalam PKP 3.0 pula.Kini boleh dikongsikan cara untuk buat cendol gula Melaka viral.

Idea kreatif netizen yang mengkombinasikan 3 bahan saja nampaknya menyebabkan ramai ‘terjebak’ dan teringin mencubanya sendiri, tambahan pula dalam tempoh PKP yang dah lama tak keluar ke warung!

Di sini kami kongsikan resepi cendol viral 3 bahan tersebut melalui posting Facebook oleh Liana Ana.

Jom kita cuba!

cara

RESEPI CENDOL AISKRIM VIRAL 3 BAHAN

Aiskrim ni kan yang viral tu kan?

Punyalah susah nak dapat, dekat seminggu cari tadi baru jumpa.

Memang sedap!

Modal tak sampai RM15, boleh makan ulang-ulang sampai puas.

Bahan-bahan

Santan ( beli yang fresh RM2 )
Cendol ( beli yang siap RM2.50 )
Aiskrim Nestle Gula Melaka ( RM8 )

cara

CARA BUAT

Cara buat simple je.

Bancuh dengan air masak panas dan bubuh sedikit garam nak bagi rasa lemak. Nak masak dulu santan pun boleh.

Lepas tu campurkan dengan aiskrim secawan.

Ada yang nak guna susu cair atau fresh milk pun boleh.

Selamat mencuba.

Nampak sedap kan?

*Kredit: Liana Ana

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri dan ini adalah sekadar perkongsian sahaja.Ribuan Terima kasih diucapkan kerana sudi meluangkan masa anda kepada kami.OKTHXBYE

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*